nieuws

NVDO Kring Noord Nederland van start

Publicatie

19 jun 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Op 10 juni ging deze vernieuwde NVDO Kring van start met een bijeenkomst bij het gevangenismuseum in Veenhuizen. De officiële opening van deze Kick Off, met het thema Goal Zero, werd verzorgd door Bas Kimpel, voorzitter van de NVDO. Scholte Strikwerda, voorzitter van de NVDO Kring Noord Nederland, ging dieper op deze belangen in, specifiek voor de regio Noord-Nederland. 'De industrie in het Noorden floreert en biedt talloze mogelijkheden voor het delen van kennis en ervaringen. Dit zal de nieuwe NVDO Kring volop benutten met onder andere nieuwe of bestaande synergie.'

Middels korte pitches brachten de andere bestuursleden hun kennis en visie over op de aanwezigen. Zero incidents, Zero breakdown, Zero contaminations, Zero maintenance, Zero Defects. Al deze ‘Goals’ werden naar voren gebracht vanuit eigen praktijkervaring.

 

Tankinspecties

Karin Borghuis, AkzoNobel, gaf een presentatie over tankinspecties. Hierbij werd onder andere duidelijk welke consequenties de regelgeving PGS 29 en EMUA 159 heeft op de manier waarop je tankinspecties moet uitvoeren. Ook belichtte zij hoe men een cap-analyse uitvoert op ontwerp, gebruik tank(s), tankbeveiligingen, randapparatuur en de inspectieplannen.

In het middagprogramma kon men verschillende demo’s van bedrijven bekijken. Zo was Cofely er met een kalibratiebus, Freddy Pertien met hoogwerkers en Hertel gaf een livedemonstratie van Rope Acces. Reym had een camera-inspectiebus meegenomen en dankzij Stork stond er een heuse SafeHouse.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.