nieuws

OCI Nitrogen past treinwagons aan

Publicatie

5 apr 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

OCI Nitrogen is wereldwijd de grootste producent van ammoniak, dat wordt gebruikt als basis voor de productie van minerale meststoffen en melamime. Om het ammoniak veilig over het spoor te kunnen vervoeren, is het belangrijk dat de wagons goed zijn uitgerust.

 

Crash buffers

Alle wagons zijn uitgerust met crash buffers en beschermingsschilden, waardoor de kans op impact op de kop en staart van de wagons kleiner is of zelfs voorkomen kan worden. Dat beperkt de kans op beschadiging van de ketel waarin de ammoniak is opgeslagen.

 

GPS

Het nieuwe GPS-systeem zorgt er voor dat de locatie van de wagons nauwkeurig bepaald kan worden en dat er zicht is op de snelheid, kilometerstand en buitentemperatuur. De GPS registreert eventuele botsingen of temperatuurfluctuaties. Door de vloot continu te monitoren kan er worden ingespeeld op vertragingen en direct actie ondernomen worden wanneer een wagon ongepland stil staat. Met het systeem kunnen zowel het bedrijf als zijn klanten ook efficiënter werken. Dat is geen overbodige luxe, want de klanten hebben weinig opslagruimte en de ammoniak wordt om die reden regelmatig en in lage hoeveelheden aangevoerd. Tot nog toe werden volumes, aankomst- en vertrektijden handmatig ingevoerd. Met de nieuwe wagons gaat dit automatisch.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.