nieuws

Onderhoud aan opgeknapt spoor Moerdijkbrug uitbesteed

Publicatie

19 jun 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

prestatiecontract, ProRail

De komende vijf jaar verricht Asset Rail het onderhoud aan de Moerdijkbrug en de Kap van Barendrecht. Het PGO-contract (Prestatiegericht Onderhoud) begint op 1 oktober. In een PGO-contract schrijft ProRail niet voor wat de aannemer moet doen, maar wordt er een prestatie van de aannemer verwacht.

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het spoor in en rond Dordrecht, waaronder ook de spoedreparatie op de Moerdijkbrug. Vernieuwing van de ingegoten spoorstaven zorgde voor flink oponthoud en maakte zichtbaar hoe belangrijk deze infrastructuur is. Niet alleen voor het internationale goederen- en reizigersvervoer, maar ook voor de nationale en regionale spoorverbindingen.

Hoogste veiligheidseisen

De Kap van Barendrecht vraagt eveneens om speciale aandacht. Het is de enige plek in Nederland waar, op negen sporen naast elkaar, zowel normale passagierstreinen, als goederentreinen en hogesnelheidstreinen in een tunnel bij elkaar komen. Mede vanwege het vervoer gevaarlijke stoffen gelden in de tunnel de hoogste veiligheidseisen.

Asset Rail zal diverse eigen innovaties inzetten op gebied van reductie van storingen en functiehersteltijd, zoals de coördinatie vanuit een eigen landelijk operationeel controlecentrum, en gebruik van eigen werkplaatsen.

 

Bron: Asset Rail

iMaintain 8, 2019

24 september 2019

Prestatiemanagement
iMaintain Prestatiemanagement 2019: Creating Value

Wanneer 2 Oct 2019
Locatie Oranjerie Hydepark, Hydeparklaan 10, 3941 ZJ Doorn