nieuws

Onderhoud Uithoflijn gegund aan Strukton

Publicatie

12 okt 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoud

Strukton gaat het onderhoudswerk uitvoeren voor de nieuwe trambaan in Utrecht, de Uithoflijn. Deze lijn is nog in aanbouw, maar wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van Utrecht Science Park De Uithof.

De overeenkomst is afgesloten voor een periode tot eind 2021. Gewerkt wordt volgens het principe van cyclisch onderhoud. Strukton stelt hiervoor een onderhoudsplan op, waarbij de werkzaamheden zowel op tactisch als operationeel niveau worden beschreven.

In aanbouw

Omdat het gaat om een nieuwe trambaan die nog in aanbouw is, is afgesproken dat de provincie Utrecht en Strukton nog voor de overdracht van de Uithoflijn het voorbereidende werk starten, zodat beide partijen klaar zijn om op tijd de benodigde onderhoudswerkzaamheden op te kunnen pakken.

Wanneer de nieuwe tramverbinding tussen Utrecht C.S. en de Uithof in gebruik wordt genomen, is nog onzeker. Dit stond gepland voor 8 juli 2018, maar begin september bleek dat deze datum niet reëel is. Het is fysiek onmogelijk om de tramhaltes bij het Centraal Station en de verbindende sporen richting Jaarbeursplein tijdig te realiseren, doordat het stationsgebied grondig op de schop is genomen. Eind 2017 wordt een nieuwe planning bekendgemaakt.

Fotocredit: Jan Oosterhuis commons.wikimedia
Bron: Structon