nieuws

Ontmanteling GZI Emmen gaat van start

Publicatie

9 okt 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

NAM, sloop

Het opruimen van de voormalige gaszuiveringsinstallatie (GZI) in Emmen gaat beginnen. De NAM sloot de GZI afgelopen voorjaar en heeft SGS Search en VSM Sloopwerken ingeschakeld om de gaszuiveringsinstallatie te ontmantelen.

Dat levert NAM een groot terrein op met tal van mogelijkheden. Met de industriële bestemming en de bestaande verbindingen met de regionale en landelijke energie-infrastructuur, kan het GZI-terrein een belangrijke rol spelen bij de energietransitie. NAM denkt daarbij aan een waterstoffabriek, groen gas en zonne-energie. Zo heeft een aantal partijen in juli een intentieverklaring ondertekend voor het verkennen van de mogelijkheid van een waterstofgasfabriek.

Hergebruik

VSM begint de ontmanteling met de onderdelen die makkelijk zijn te verwijderen. Halverwege november of begin december volgt het zwaardere werk, dat vermoedelijk een aantal maanden in beslag zal nemen. Daarna is het de beurt aan de ondergrondse leidingen. De onderdelen en materialen worden zoveel mogelijk aangeboden voor hergebruik.

Lees meer.

Fotocredit: Commons Wikimedia