nieuws

Ontwerp, realisatie en onderhoud Amsterdamse metronetwerk door Thales Nederland

Publicatie

1 sep 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Thales zal de komende drie jaar het nieuwe telecommunicatie- en datanetwerk voor het gehele Amsterdamse metronet gaan realiseren. Het bedrijf wordt in de tien jaar na realisatie daarnaast verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het netwerk.

‘Wij zijn blij met deze aanbesteding, die een kwalitatief hoog bod door een professionele partij heeft opgeleverd’, aldus Peter Dijk, directeur Dienst Metro van de gemeente Amsterdam. Volgens Thales Managing Director Jean-Philippe de Rek zijn de belangrijkste succesfactoren voor de realisatie van dit netwerk de risicobeheersing, samenwerking, het technisch ontwerp en de integratie. Zijn bedrijf heeft wereldwijd verschillende netwerken in rail-omgevingen gerealiseerd.

Ook in deze aanbestedingsprocedure is gebruik gemaakt van een concurrentiegerichte dialoog, zo laat de gemeente weten. Dit om de kwaliteit van het bod te verhogen. ‘Er is dus niet alleen naar de prijs gekeken van het aanbod van de bedrijven die waren uitgenodigd voor het doen van een inschrijving.’

Het ondertekende contract met betrekking tot de aanbesteding is de eerste van een reeks van vier. Begin volgend jaar worden nog drie ICT-contracten ondertekend, waarvoor momenteel aanbestedingsprocedures worden afgerond.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.