nieuws

Van Oord en Boskalis aan de slag in haven Brazilië

Publicatie

8 feb 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Van Oord en Boskalis hebben als joint venture een grote opdracht binnengesleept in Brazilië. Ze gaan baggeren en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren in de haven van Santos, de grootste haven van Zuid-Amerika. Met het contract is een bedrag van 110 miljoen euro gemoeid.

In de komende maanden worden studies uitgevoerd en wordt het ontwerp van de vaargeulen en de ligplaatsen van de haven tegen het licht gehouden. De baggerwerken starten naar verwachting later dit jaar met de inzet van diverse sleephopperzuigers en een backhoe. De activiteiten worden naar verwachting in 2018 afgerond.

In Brazilië zorgen de havens voor 90 procent van de totale export. Elk jaar wordt ongeveer een miljard ton goederen vervoerd. De export is een belangrijke aanjager voor de toekomstige groei van het land. De haven van Santos is verantwoordelijk voor bijna 30 procent van de buitenlandse handel van Brazilië en is onmisbaar voor het exporteren van Braziliaanse goederen als granen, fruit, ijzererts, olie en kunstmest.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.