nieuws

Orderverzameltruck volgt bestuurder op de voet

Publicatie

29 mrt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het bijzondere aan de iGo neo CX 20 is dat de truck de bestuurder op de voet volgt. Daardoor hoeft de bestuurder niet steeds op- en af te stappen om de truck op de gewenste plaats te krijgen. Uit praktijktests blijkt dat dit een tijdsbesparing tot dertig procent  kan opleveren.

 

Interactief

De truck volgt de bestuurder door middel van het lasergestuurde Motion Tracking System, waarbij een minimale afstand van vijftig centimeter in acht wordt genomen. Door middel van scanners houdt de robot in 360°-modus zijn omgeving in het oog en kan hij personen en hindernissen detecteren. Het systeem zorgt ervoor dat de robot de bedoelingen van de bestuurder aan de hand van diens bewegingen kan herkennen en er interactief op kan reageren. Het apparaat is in staat dat snel te doen, want de omgevingssituatie wordt door de scanners 84.000 keer per seconde opgenomen en de situatie wordt voortdurend door de computer geanalyseerd. Indien gewenst kan de bestuurder de controle over de robot met een druk op de knop overnemen, wat nodig is wanneer er langere afstanden moeten worden afgelegd of bochten moeten worden gemaakt.

 

De robot is gebaseerd op het model CX 20, een orderverzamelaar met een draagvermogen tot twee ton. STILL brengt de nieuwe truck in juli 2016 op de markt.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.