nieuws

Overname Permasense Limited door Emerson

Publicatie

27 okt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Permasense-monitoringsystemen gebruiken een unieke sensortechnologie, wireless datacommunicatie en geavanceerde analyses om voortdurend metaalverlies door corrosie of erosie in pijpleidingen of schepen te bewaken. De systemen leveren betrouwbare data met een hoge gegevensintegriteit.

 

Real-time inzicht

Door de toenemende complexiteit van de verschillende soorten ruwe olie in een raffinaderij, is corrosie een belangrijk probleem geworden voor de beschikbaarheid en winstgevendheid van de installatie. Corrosie en erosie kunnen de veilige en betrouwbare werking van de infrastructuur aantasten, met alle gevolgen van dien. Wireless niet-intrusieve corrosiemonitoring geeft real-time inzicht in de status en integriteit van de infrastructuur. Hierdoor kan de bedrijfsvoering worden geoptimaliseerd en tegelijkertijd wordt maximale veiligheid gewaarborgd.
Het hart van de Permasense-corrosiemonitoringsystemen zijn de sensors die de wanddikte meten met ultrasone meetmethoden. De sensors werken op batterijen en communiceren wireless. Hierdoor zijn de installatiekosten minimaal en zijn ze op grote schaal en op afgelegen plaatsen toepasbaar. De sensors zijn zo uitgevoerd dat ze ook in een gevaarlijke omgeving te gebruiken zijn.
 

Portfolio

De productlijn van Permasense wordt opgenomen in het Emersons Rosemount-portfolio van meet- en analysetechnologie. Permasense-technologie is een aanvulling op Emersons Roxar intrusieve corrossiemonitoring en niet-intrusieve zandmanagementsystemen en versterkt de Pervasive Sensing-applicaties van het bedrijf.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.