nieuws

OVV: ‘Ketenverantwoordelijkheid nodig bij spoorvervoer gevaarlijke stoffen’

Publicatie

3 okt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De goederentrein vertrok drie uur later dan gepland en maakte onderweg een tussenstop voor een machinistenwissel. Doordat de lengte niet goed werd doorgegeven, werd de trein op een te kort zijspoor gezet. Hierdoor bleef het sein voor de reizigerstrein op rood staan, maar de machinist van die trein merkte dat niet op.

De achterste wagon van de goederentrein, geladen met het brandbare en explosieve butadieen, raakte vervolgens lek door de botsing. Enkele inzittenden van de reizigerstrein raakten lichtgewond en enkele politieagenten werden onwel door inademing van het vrijgekomen gas. De Raad vindt dat chemiebedrijven de spoortransporten van gevaarlijke stoffen moeten behandelen als onderdeel van hun bedrijfsproces en dat zij over de veiligheid daarvan duidelijke afspraken met vervoerders moeten maken.

Risicobewustzijn

Het onderzoek maakt duidelijk dat de botsing en de lekkage zich konden voordoen doordat de betrokken spoorbedrijven om logistieke en economische redenen beslissingen namen die afbreuk deden aan het effect van reeds geldende veiligheidsmaatregelen. Dat getuigt volgens de Raad van te weinig risicobewustzijn bij de spoorbedrijven.

Ook de chemiebedrijven hebben volgens de Raad een belangrijke rol bij de risicobeheersing. Ook als de gevaarlijke stoffen het bedrijfsterrein verlaten en per spoor worden vervoerd, blijven de chemiebedrijven verantwoordelijk, de zogenoemde ketenverantwoordelijkheid.

De Raad beveelt de spoorbedrijven aan om bij de operationele aansturing van treinen geen beslissingen te nemen, zoals het inlassen van een tussenstop, die tot onnodige risico’s kunnen leiden. Verder vindt de OVV dat de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu moet voorschrijven dat alle typen ketelwagens worden voorzien van overbufferingsbeveiligingen en dat de achterste wagon van een goederentrein geen gevaarlijke stof mag bevatten.

VNCI

De VNCI (Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie) laat via haar website weten zich achter het rapport van de OVV te scharen. ‘De aanbevelingen van de OVV zullen in ieder geval uitvoerig worden besproken in het eerst volgende Operationeel Veiligheidsoverleg (RID) op 21 maart dat de VNCI in samenspraak met DB Schenker en ProRail organiseert. Voor dat overleg zijn alle stakeholders die met het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor te maken hebben uitgenodigd. De OVV heeft toegezegd op die middag een nadere toelichting te komen geven.  

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.