nieuws

Plannen Unmanned Valley Valkenburg concreet

Publicatie

23 jun 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De locatie Valkenburg is om meerdere redenen ideaal voor ‘Unmanned Valley’ volgens de schrijvers van het plan. Valkenburg biedt de unieke mogelijkheid om buiten de visuele waarneming van de piloot te kunnen testen boven de Noordzee. Daarnaast ligt het voormalig vliegveld op 30 minuten afstand van onderzoeksinstituten zoals TU Delft, Universiteit Leiden, European Space Research and Technology Centre (ESTEC) en veel drone-technologiebedrijven. Valkenburg is daarnaast makkelijk bereikbaar voor internationale partijen door de nabijheid van Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport.

 

Aantrekken investeringen

De ontwikkeling zoals voorgesteld in het bidbook borduurt voort op het succes van het RoboValley initiatief in het aantrekken van nieuwe investeringen in Zuid-Holland. Het maakt het ook gemakkelijker voor Nederlandse drone startups om snel technologie te ontwikkelen en te concurreren op de internationale markten, en om nieuwe downstream technologiebedrijven aan te trekken.

 

Het bidbook is aangeboden aan de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Adri Bom-Lemstra en de Katwijkse wethouder Klaas-Jan van der Bent. Het werd ontwikkeld door Jeroen Engelkes (programma directeur Unmanned Valley, RoboValley) en Lucas van Oostrum (medeoprichter Delft Aerial Robotics) met medewerking van InnovationQuarter. Het voorstel wordt gesteund door het consortium Unmanned Valley Valkenburg, bestaande uit RoboValley, TU Delft, ATMOS UAV, Aerialtronics, Ampyx Power, The Hague Security Delta, Universiteit Leiden Centre of Data Science en andere partners in de Triple Helix van Zuid-Holland.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.