nieuws

Proefschrift over reserveonderdelen wint Europese prijs

Publicatie

27 jul 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Om systemen te laten werken, is het cruciaal om de juiste hoeveelheid reserveonderdelen te hebben. Het proefschrift gaat over vragen waar planners vaak mee te maken krijgen zoals: Hoeveel onderdelen moeten er worden gekocht? Hoe kunnen revisies van belangrijke onderdelen het beste worden gepland? Wanneer moet een onderdeel met spoed worden gerepareerd?

 

Om te helpen bij het maken van deze beslissingen, zijn wiskundige modellen en algoritmen geformuleerd. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met NedTrain, die onder andere het onderhoud en de revisie van treinen verzorgd.

 

De analyse van de modellen gebruikt technieken uit verschillende takken binnen operationeel onderzoek, waaronder hiërarchische decompositie, Markov beslissingsprocessen, numerieke inversie van het genereren de functies, Lagrange ontleding en kolom generatie, Markov keten aggregatie en asymptotiek.

 

De EDDA wordt jaarlijks toegekend door EURO, het samenwerkingsverband van Europese Operational Research verenigingen. Het doel van deze prijs is om een uitzonderlijk proefschrift binnen het operationeel onderzoek te erkennen, dat is verdedigd in een van de landen die deelneemt aan EURO.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.