nieuws

Project A1/A6 wint internationale prijs voor beste publiek-private samenwerking

Publicatie

14 jan 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Project Finance International, een organisatie voor de internationale projectfinancieringsgemeenschap, heeft in haar keuze voor het project A1/A6 onder andere laten meewegen dat bij deze PPS Rijkswaterstaat ‘tempo heeft gehouden in de aanbesteding en de afronding daarvan perfect is verlopen. Het proces tussen de aanwijzing van de geselecteerde inschrijver en de financial close is als zeer snel en professioneel ervaren.’ Daarnaast laat deze overeenkomst zien ‘dat er weer banken actief betrokken zijn in de langetermijnfinanciering van infrastructuur, ondanks de diepe (banken)crisis in Europa ten tijde van de aanbesteding. De financiële ratio’s zijn zeer attractief hetgeen leidde tot value for money.’ Het project A1/A6 had grote concurrentie van andere genomineerden zoals de L2 bypass Marseille in Frankrijk en het tolwegenproject Brescia-Bergamo-Milaan in Italië.

Rijkswaterstaat selecteerde eind 2012 bouwcombinatie SAAone voor de realisatie van de weguitbreiding A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. Het betreft hier een DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) met een looptijd van circa dertig jaar. Het consortium, dat bestaat uit VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF, is deze periode verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van bestaande en nieuwe infrastructuur. De grootschalige aanpassing van de A1/A6 is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA).

Meer informatie is te vinden op de projectpagina Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) en op de site van Project Finance International.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.