nieuws

Project Brains, Hands and Friends in Bamenda

Publicatie

29 okt 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het liefdadigheidsproject in het noordwesten van Kameroen werd in 2012 gestart. Het doel is om waarde toe te voegen via drie hoofdthema's: Brains (onderhoudskennis overdragen), Hands (mee bouwen) en Friends (andere partijen enthousiasmeren voor het project).

In maart 2014 zijn Deola Baauw en Jasper Lipsch, als afgevaardigden van Mainnovation, een week naar Bamenda gegaan. De reis dit jaar was het tweede bezoek van het bedrijf aan Bamenda.

 

Brains 

Er werd een interactief gastcollege gegeven aan de National Polytechnic of Bamenda (NPB) met het thema “RCA”, ofwel Root Cause Analyse. Dit is een methode die onderhoudsspecialisten vaak gebruiken om de echte oorzaak achter een probleem te kunnen achterhalen. Er was bewust gekozen voor een interactieve sessie. Om de studenten zoveel mogelijk van  te laten opsteken werd er met een echte case geoefend. Ook het feit dat er leuke prijzen te winnen waren voor de besten maakte dat het een interactief en leerzaam gastcollege is geworden voor ruim honderd derdejaars studenten.

 

Hands

Samen met afgevaardigden van de stichting Dordrecht-Bamenda werd een bezoek gebracht aan het doveninstituut in Mbingo, een dik half uur rijden ten noorden van Bemanda. De aankomst was hartverwarmend. In de ochtend en het begin van de middag was er de mogelijkheid om een gastcollege te geven en het thema was 'Vliegen'. Er werd uitgelegd (met behulp van één van de leraren die het verhaal vertolkte in gebarentaal) dat om te kunnen vliegen een aandrijving nodig is. Samen met de leerlingen werden er touwtjes door het klaslokaal gespannen en ballonnen opgeblazen om ze vervolgens door het lokaal te laten schieten.

De kinderen kregen allemaal een zweefvliegtuigje dat ze zelf in elkaar moesten zetten; het duurde niet lang voor ze doorhadden hoe dat werkte en al snel vlogen de vliegtuigjes iedereen om de oren. Naast het geven van les, heeft de afvaardiging een eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw klaslokaal bij het doveninstituut in Mbingo (“hands”).  

 

 

Friends 

Voor de afgevaardigden was de reis een geweldige ervaring en Mainnovation voelt zich bevoorrecht om deze bijdrage te hebben mogen leveren. Daarnaast hopen ze dat relaties en zakelijke contacten ervoor open staan om deel te nemen aan dit project. Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.

Mainnovation is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in de verbetering van onderhoud & asset management aan complexe industriële machines (fabrieken, schepen, voertuigen, vliegtuigen) en infrastructuur. Het bedrijf houdt zich bezig met thema’s als veiligheid en milieu, betrouwbaarheid, kostenniveau en levensduurverlenging van installaties.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.