nieuws

ProRail en TU Delft investeren 8,6 miljoen in spoor

Publicatie

29 okt 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Dat wetenschappelijk onderzoek loont, blijkt uit eerder onderzoek van Rolf Dollevoet, werkzaam bij ProRail en deeltijd hoogleraar Railbouwkunde aan de TU Delft.  Zijn onderzoek naar het optimale profiel van spoorstaven heeft ProRail omarmd en heeft geleid tot flinke besparingen en een afname in storingen.  ‘Hij is daarmee een voorbeeld voor het vakmanschap in onze organisatie. Maar wij hebben meer mannen en vrouwen als Dollevoet nodig. Ook in de toekomst. Verdere ontwikkeling van masteronderwijs Rail is mede daarom ontzettend belangrijk’, aldus Gout- van Sinderen.

Daarom slaan TU Delft en ProRail de handen ineen om met hoogwaardig en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en onderwijs bij te dragen aan een beter spoor. De komende vier jaar investeren ProRail en TU Delft gezamenlijk ruim 8,5 miljoen euro in onderzoek en onderwijs op het gebied van rail. ProRail investeert  5,5 miljoen in onderzoek en onderwijs aan de TU Delft op het vlak van rail. TU Delft investeert 3,1 miljoen in begeleiding en infrastructurele kosten van de onderzoekers.

Meer weten en mee discussiëren? De TU Delft spreekt op iMaintain INFRA, 28 november in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.