nieuws

ProRail onderzoekt nieuwe onderhoudstechnieken voor Moerdijkbrug

Publicatie

21 jul 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het blijkt uit inspecties dat de spoorlassen op de brug een van de oorzaken van de problemen bij de Moerdijkbrug vormen. ProRail wil hiervoor een duurzame oplossing vinden, daarom onderzoekt de spoorbeheerder samen met de aannemerverschillende onderhouds- en herstelmethodieken.

 

Compensatielassen

Het spoor is van ijzer en moet daarom de ruimte hebben om te krimpen en uit te zetten vanwege temperatuurverschillen. IJzer zet uit als het warm is en krimpt als het koud is. Om deze verschillen op te vangen beschikken sporen over compensatielassen. Deze zorgen ervoor dat het spoor voldoende ruimte heeft om uit te zetten c.q. langer te worden. Dit is ook het geval op de Moerdijkbrug. De situatie op de Moerdijkbrug is vergeleken met andere bruggen wel anders, omdat de spoorstaven in een elastische emulsie zijn gegoten om zo de levensduur van de brug te verlengen en de geluidoverlast van het treinverkeer voor bewoners tegen te gaan.

 

Voor- en nadelen

De levensduurverlenging van de brug en het beperken van de geluidoverlast zijn de voordelen van deze elastische emulsie. Het nadeel van de emulsie is dat als er defecten aan het spoor zijn, de emulsie moet worden opengebroken om bij het spoor te komen. Na de reparatie van het spoor moet de emulsie opnieuw worden aangebracht. Deze werkzaamheden kosten daarom meer tijd en hierdoor ondervinden reizigers en vervoerders helaas meer hinder van deze herstelwerkzaamheden.

Het is van belang dat een compensatielas helemaal recht ligt om zo er voor te zorgen dat spoorstaven naadloos op elkaar aansluiten. Als de compensatielas niet helemaal recht ligt kan er uiteindelijk een knikje ontstaan in de las, doordat de las elke keer een klap krijgt, als er een trein overheen rijdt. Dat knikje in de las veroorzaakt uiteindelijke kleine scheurtjes in de spoorstaven, die mogelijk tot een spoorstaafbreuk zouden kunnen leiden.

 

Controle

Wekelijks schouwen monteurs het spoor op de Moerdijkbrug. Daarnaast inspecteren zij elke twee weken via ‘ultrasoon handmetingen’ het spoor op de Moerdijkbrug op eventuele onregelmatigheden. Zij lopen dan met speciale apparatuur over de brug om zo vroegtijdig haarscheurtjes te signaliseren. Een lasploeg loopt dan tegelijkertijd mee om mogelijke defecten direct te herstellen. Ondanks deze intensieve controles kan het toch nog voorkomen dat er een defect aan spoor optreedt, dat op korte termijn hersteld moet worden. Zoals op 18 juli het geval was, waarbij de oorzaak lag in een las die eind april tijdens een groot onderhoud is aangebracht.

 

Onderzoek

ProRail streeft naar een duurzame oplossing en onderzoekt daarom samen met andere partijen hoe de lassen minder kwetsbaar kunnen worden gemaakt. Hiervoor worden momenteel innovatieve las- en hersteltechnieken beproefd, die uitvoerig worden onderworpen aan verschillende testen. De resultaten van dit onderzoek worden in het najaar van 2016 verwacht.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.