nieuws

ProRail werkt met honderden mensen aan spoorverdubbeling

Publicatie

8 feb 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De afgelopen vijf jaar zijn tussen de stations Schiphol en Duivendrecht zestien nieuwe spoorviaducten, een aantal bruggen en twee nieuwe sporen tot op de millimeter ingepast tussen bestaande snelwegen en treinverbindingen. Ook is station Amsterdam ruimer en voorzien van een extra perron. Nu wordt de laatste stap gezet en worden de voorgebouwde sporen aangesloten op het Nederlandse spoorwegnet. Een omvangrijke klus, waar de reiziger de komende dagen hinder van kan ondervinden tijdens zijn reis.

Strakke planning

De werkzaamheden zijn ruim anderhalf jaar geleden gepland, in overleg met NS en Schiphol. Er werken gedurende negen dagen honderden mensen aan het spoor, dag en nacht. In een strak schema wordt van minuut tot minuut gewerkt aan het demonteren van oude sporen, het aansluiten van de nieuwe sporen, het plaatsen van bovenleidingen, het vervangen van wissels, het testen van de beveiliging en het plaatsen en in gebruik nemen van seinen. Op woensdagochtend 10 augustus worden de nieuwe sporen in dienst genomen. 

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad), dat wordt gefinancierd door het ministerie van Ifrastructuur en Milieu. Doel van het project is meer capaciteit op het spoor en veilig en snel treinverkeer in de noordelijke Randstad.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.