nieuws

Provincie helpt F-35 motorenonderhoudsfaciliteit financieren

Publicatie

12 apr 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Alle drie de partijen zien de meerwaarde van de toekomstige F-35 motorenonderhoudsfaciliteit. Voor Defensie is kennisbehoud en het betaalbaar houden van het onderhoud belangrijk. Voor Economische Zaken is het aanjagen van innovatie en werkgelegenheid van belang. En voor Brabant de verdere ontwikkeling van Maintenance Valley tot een center of excellence in Zuidwest Brabant. Vanuit die gedachte hebben Defensie, Economische zaken en de provincie elkaar gevonden voor het samen financieren van de benodigde faciliteiten voor het F-35 motorenonderhoud.

 

Het gaat om een totale investering van 80 en 90 miljoen euro voor de bouw en richting van een F-35 motorenonderhouds- en testfaciliteit op het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW). In deze investering zijn ook de aanschaf van gereedschap en testapparatuur, de begeleiding tijdens de bouw, de benodigde opleidingen voor technisch personeel inbegrepen.

 

Commandant LCW, commodore Mario Verbeek: 'Ik ben verheugd met het besluit van de provincie Noord-Brabant om mede te investeren in de nieuwe F-35 motorenonderhoudsfaciliteit op de vliegbasis Woensdrecht. Samen met de drie investerende partijen streven we naar kennisbehoud, betaalbaar onderhoud, innovatie, werkgelegenheid en de ontwikkeling van Maintenance Valley tot center of excellence in Zuidwest Nederland. Nu kunnen we met de betrokken partijen verder met de voorbereidingen voor realisatie van de motorenonderhouds- en testfaciliteit om vanaf eind 2019 de operationele gebruikers van de F-35 te kunnen faciliteren op motoronderhoudsgebied.'

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.