nieuws

Oefenfabriek RDM Training Plant bereikt hoogste punt

Publicatie

1 jun 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

opleiding

De bouw van de oefenfabriek RDM Training Plant in Rotterdam heeft het hoogste punt van ruim veertig meter bereikt. Gisteren is de laatste en hoogste toren omhoog gehesen nadat burgemeester Ahmed Aboutaleb hiervoor het startsein gaf. Deze mijlpaal werd door alle betrokken partijen gevierd.

De RDM Training Plant gaat bijdragen aan het versterken van bewust veilig werken in de procesindustrie. Het project is een initiatief van diverse publieke en private partijen waaronder het regulier beroepsonderwijs. Zeven industriële contractors, die zich hebben verenigd in het bouwconsortium Project Realisatie Oefenplant (PRO), realiseren de levensechte oefenfabriek. De oplevering van de RDM Training Plant wordt in de zomer van 2017 verwacht.

Toekomstige en huidige medewerkers trainen om zo efficiënt mogelijk en volgens de hoogste en meest actuele veiligheidseisen te werken: dat is het primaire doel van de RDM Training Plant. De Rotterdamse oefenfabriek is bedoeld voor medewerkers in diverse bedrijfssectoren, techniekstudenten vanuit een mbo- of hbo-opleiding en personen vanuit omscholingstrajecten en zij-instromers.

Trainees volgen op de plant praktijkgerichte veiligheidstrainingen in een realistische setting, gegeven door trainers die gevormd zijn door de beroepspraktijk.

Fotocredit: Roy Borghouts