nieuws

Realisatie Maintenance Valuepark neemt concrete vormen aan

Publicatie

18 mrt 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

In de overeenkomst staat onder welke voorwaarden de provincie het geld beschikbaar stelt. Valuepark wordt opdrachtgever voor de aanleg van wegen, fietspaden en voetpaden met bijbehorende voorzieningen als verlichting en groen. Ook de aansluiting op omliggende wegen is onderdeel van de overeenkomst.

Motor

De procesindustrie is een belangrijke motor van de Zeeuwse economie en een grote werkgever. Onderhoud is van groot belang voor de prestaties en de levensduur van installaties en fabrieken. Een clustering van alle kennis op dit gebied is dan ook een grote stap in het verder versterken van het (industriële) vestigingsklimaat in Zeeland volgens de provincie. "

Het Maintenance Valuepark wordt gerealiseerd in Terneuzen nabij de Westerscheldetunnel. De aanleg van het park start in 2015. Als het MVP klaar is, komen er ongeveer 1.200 mensen te werken. Industrie, onderhoudsbedrijven, kennisinstellingen en faciliterende dienstverleners gaan er intensieve samenwerken. Ook wordt er een leer- en werkomgeving ingericht, waar jongeren kennis maken met technische beroepen en innovatieve onderhoudstechnieken.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.