nieuws

Regiotram Utrecht schakelt om naar wisselsturing 2.0

Publicatie

4 feb 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het URTS-systeem vervangt de analoge, elektronische aansturing  van de wisselstraat, die na ruim dertig jaar zijn diensten heeft bewezen. De oude relaisschakelkasten worden deze zomer vervangen door een volledig gedigitaliseerd systeem dat over moderne glasvezelkabels snel en betrouwbaar de wissels op de Utrechtse trambaan aanstuurt. Daarmee is direct ook het voorwerk in gang gezet voor de wisselsturing die nodig is op de Uithoflijn, de nieuwe tramverbinding die Utrecht CS met het Utrechtse Science Park verbindt en in 2018 gereed zal zijn. Het resultaat is een volledig vernieuwd, geïntegreerd en gemoderniseerd veiligheidssysteem voor het complete Utrechtse tramnetwerk.

24/7 monitoren

De prestaties van de wissels kunnen met behulp van deze nieuwe techniek sneller en adequater worden geanalyseerd. In geval van een reparatieslag kan 24/7 worden gemonitord hoe de wissels ervoor staan, zodat storingen zo snel mogelijk worden verholpen. Met de introductie van URTS is Regiotram Utrecht voor de komende twintig jaar verzekerd van een moderne wisselsturing.

Implementatie

De invoering van het systeem verloopt fasegewijs en start eind augustus, wanneer Regiotram Utrecht een grootschalige vervanging van de trambaan tussen Utrecht (Kanaleneiland-Zuid) en Nieuwegein (remise) heeft uitgevoerd. Met de leverancier is afgesproken een voorstel te doen voor de verdere implementatie van het systeem.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.