nieuws

Renovatie Westerscheldetunnel succesvol afgerond

Publicatie

5 jul 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

infrastructuur, onderhoud

Na anderhalf jaar is de renovatie van de Westerscheldetunnel succesvol afgerond. In februari 2017 begon het grote renovatieproject. Inmiddels zijn alle technische installaties vervangen, en hangen er 111 nieuwe full HD-camera’s, 350 luidsprekers, 293 intercoms en 360 matrixsignaalgevers in de tunnel.

Ook is er een nieuw verkeersdetectiesysteem aangelegd, zijn de bedien- en besturingssystemen vernieuwd, is de zichtmeting in de tunnel vervangen en is de omroepinstallatie vervangen. Het bijzondere aan het renovatieproject is dat de tunnel al die tijd beschikbaar is gebleven voor verkeer.

In 2003 werd de Westerscheldetunnel tussen Ellewoutsdijk en Terneuzen in gebruik genomen. Sindsdien is de tunnel de vaste verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland. Het tunnelproject viel indertijd op door de vele veiligheidsvoorzieningen en -installaties in het ontwerp. Croonwolter&dros is al vanaf de bouwfase in 1998 bij de Westerscheldetunnel betrokken. In maart 2013 werd een onderhoudscontract voor twintig jaar getekend.

Fotocredit: Westerscheldetunnel