nieuws

Responstijd bij spoorincidenten met 60 procent verkort

Publicatie

6 sep 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Op en rond het spoor zijn circa tienduizend verstoringen per jaar, van technische storingen en incidenten tot crisissituaties die centraal vanuit het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) in Utrecht worden afgehandeld. SpoorW stelt ProRail in staat deze incidenten te managen via één geïntegreerd informatie- en communicatieplatform waarin op basis van location intelligence en de specifieke kenmerken van het incident, realtime het meest geschikte afhandelscenario wordt bepaald.

Alarmeren

SpoorWeb zorgt ervoor dat tijdens een calamiteit alle relevante partijen, zoals hulpdiensten snel worden gealarmeerd en de snelste aanrijroute krijgen. Daarnaast biedt het systeem één centraal platform voor het realtime delen en uitwisselen van relevante informatie over een incident en het verloop ervan zodat effectieve communicatie en een gecoördineerde aanpak zijn geborgd. De oplossing voor ProRail is gebaseerd op een combinatie van het scenariogestuurde crisismanagementsysteem van Geodan en het incidentmanagementsysteem Situator van NICE.

Vier minuten

‘Sinds de implementatie van de Geodan-NICE oplossing hebben we de intaketijd met 60 procent kunnen verkorten. Waar we vroeger gemiddeld veertien minuten voor nodig hadden, zijn nu na melding van een incident binnen vier minuten vrijwel alle relevante partijen geïnformeerd. Dat betekent een aanzienlijke tijdswinst op jaarbasis, en dat merkt de reiziger uiteindelijk ook’, aldus Hans Smits, manager Incidentenregie van ProRail.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.