nieuws

Revisie BMC Moerdijk loopt twee tot drie weken uit

Publicatie

20 jun 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoud

Energiecentrale BMC Moerdijk ligt sinds begin mei stil voor een grote revisie. De oorspronkelijke planning was dat de onderhoudswerkzaamheden in de derde week van juni zouden worden afgerond. Door onvoorziene werkzaamheden zal de installatie echter pas begin juli worden opgestart.

Na tien jaar productie is het noodzakelijk dat belangrijke onderdelen van de installatie worden geïnspecteerd en gereviseerd zodat deze tot in elk geval 2029 verder kan. Bij de uitgebreide inspectie van de turbine is nu gebleken dat er helaas meer werkzaamheden noodzakelijk zijn dan verwacht. Deze werkzaamheden zijn erg complex en moeten heel nauwkeurig worden uitgevoerd. BMC Moerdijk schat een vertraging in van twee tot drie weken.

Pluimveemest

BMC Moerdijk verwerkt negenduizend ton pluimveemest per week. Om tijdens de grote revisie de verplichtingen naar de pluimveehouders na te komen, heeft het bedrijf onder andere geïnvesteerd in een nieuwe opslag voor twintigduizend ton pluimveemest op het terrein. ‘Nu onze verwerkingscapaciteit langer dan gepland niet beschikbaar is, raken deze en andere opslagen vol en zullen we extra opslaglocaties moeten vinden om de mest bij pluimveehouders te kunnen blijven ophalen’, vertelt Kees de Regt, algemeen directeur van BMC Moerdijk. ‘Wij blijven ons maximaal inspannen om de noodzakelijke grote revisie inclusief extra werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te ronden.’

Bron: BMC Moerdijk

Industrielinqs 5,2021

8 juni 2021

nieuws

Huntsman volop bezig met turnaround polyolenfabriek

AGENDA