nieuws

Rijkswaterstaat gunt Heijmans renovatieopdracht Zeelandse bruggen

Publicatie

2 dec 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De Kreekrakbruggen bestaan uit twee stalen en twee betonnen bruggen. Bij deze integrale opdracht zijn zowel Wegen als Civiel onderdelen van Heijmans betrokken en worden diverse specialismen ingezet voor bijvoorbeeld het vijzelen van de pijlers en de toepassing van hoge sterktebeton (HSB) als overlaging.

De opdracht is mede gegund op basis van EMVI-criteria (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Het uitvoeren van de werkzaamheden met zo min mogelijk hinder voor de weg- en vaarweggebruikers heeft daarbij prioriteit. Ook de kwaliteit van het plan van aanpak weegt in belangrijke mate mee bij de waardering van de inschrijving. Heijmans verzorgt voor Rijkswaterstaat al zes jaar beheer en onderhoud van de Rijkswegen in de provincie Zeeland. De opdracht maakt deel uit van een raamcontract voor in totaal acht renovatieprojecten voor stalen bruggen. Heijmans is één van de drie partijen die voor dit raamcontract zijn geselecteerd.

Rijkswaterstaat renoveert en versterkt momenteel zestien bruggen. Deze stalen en betonnen bruggen zijn gebouwd in de jaren 60 en 70, en zijn beschadigd door het vele gebruik. Vaste stalen bruggen versterkt men met Hoge Sterkte Beton (HSB). Beweegbare stalen bruggen worden versterkt met een extra staalplaat op het rijdek (verlijmen) of een nieuwe brugklep. Betonnen bruggen onderzoekt RWS eerst op draagkracht voor met de renovatie wordt begonnen.

Zes projecten zijn inmiddels afgerond. Meer over de renovatie van deze bruggen leest u hier.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.