nieuws

Robotisering en digitalisering geen gevaar

Publicatie

12 sep 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Uit een enquête, waar ruim 200 industriële bedrijven aan hebben meegewerkt, is gebleken dat meer dan 90 procent van de Nederlandse industriële bedrijven positief staat tegenover de veranderingen die robotisering en digitalisering brengen.

Het onderzoek is gehouden onder de leden van FHI, FME, FNLI, Koninklijke Metaalunie, NRK,
UNETO-VNI, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, VNCI en VNO-NCW en MKBNederland. Meer dan de helft van de bedrijven verwacht dat het werk van karakter zal veranderen, maar dat de werkgelegenheid op z’n minst gelijk blijft.

Prioriteiten

Op de vraag wat de komende twee jaar de prioriteiten zijn voor het bedrijf scoort innoveren zeer hoog. Bijna 90 procent geeft innoveren een hoge prioriteit. Verder verwacht de industrie de sterke positie uit te kunnen breiden door te investeren in nieuwe producten en diensten (85 procent), nieuw personeel en opleidingen (65 procent) en energiebesparing (55 procent). Zo’n 60 procent ziet verduurzaming als topprioriteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbeidsmarkt probleem

Het tekort aan goed opgeleid personeel wordt door 80 procent als meest belemmerende factor gezien. Daarna volgt regelgeving (65 procent), vooral op het gebied van de arbeidsmarkt. Twee op de vijf ondernemers zien oneerlijke concurrentie als bedreiging. Het industriebeleid van het kabinet krijgt van 55 procent een voldoende. Meer prioriteit zou moeten worden gegeven aan onderwijs en innovatie. Ook de arbeidsmarkt en regeldruk worden genoemd.

Industrielinqs 5,2021

8 juni 2021

nieuws

Huntsman volop bezig met turnaround polyolenfabriek

AGENDA

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.