nieuws

Rotterdam op weg naar duizend oplaadpunten

Publicatie

8 jul 2012

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Voor het eerst heeft een stad ervoor gekozen om installatie en onderhoud af te nemen bij één partij. Door de plaatsing van deze oplaadpunten is de gemeente in staat de CO2-uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren. Rotterdam heeft de ambitie om eind 2014 over een netwerk te beschikken dat duizend oplaadpunten telt. Het neemt daarmee, samen met Amsterdam, een leidende positie in op het gebied van duurzaam vervoer.

Elektrisch vervoer heeft belangrijke voordelen voor Rotterdam. Zo draagt het bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad (minder CO2, minder fijnstof), levert het een vermindering van de geluidsoverlast op en zijn elektrische auto’s bovendien twee keer zo zuinig in het energieverbruik dan voertuigen met een verbrandingsmotor.

‘Elektrisch verkeer is schoon, stil en zuinig. Dit maakt onze stad schoner, gezonder, economisch sterker en beter bereikbaar’, vertelt wethouder Van Huffelen van de gemeente Rotterdam. ‘Rotterdam wil de introductie van deze vervoersvorm versnellen. Dit doen we door een goede oplaadinfrastructuur voor elektrische auto’s te ontwikkelen. Zo streven we er naar om eind 2014 1.000 oplaadpunten voor auto’s in Rotterdam te hebben.’

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.