nieuws

Rotterdam Port Fund doet eerste investeringen

Publicatie

17 nov 2017

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

investering, offshore, veiligheid

Het vorig jaar opgerichte Rotterdam Port Fund (RPF) heeft de twee eerste investeringen gedaan. Het investeringsfonds dat gericht is op de havensector, stopt geld in de bedrijven Wuvio en Van Aalst Groep. Het gaan om bedragen tussen de vijf en tien miljoen euro.

Wuvio uit Maasdijk heeft een circulair product ontwikkeld voor stofbestrijding. Van gerecyclede vezels maakt het bedrijf een substantie die als een beschermingslaag over kolen of agrarische bulkgoederen wordt gelegd. Dit gaat stofvorming tegen en vermindert waterverbruik.

De Van Aalst Groep uit Dordrecht heeft vers kapitaal nodig voor de ontwikkeling en op de markt brengen van Safeway. Dit is een vinding waarmee het op volle zee gemakkelijker en veiliger is om van een werkschip op een offshore-installatie te komen.

Energietransitie

Het fonds is opgericht door vijf partijen: de Rotterdamse investeerder Peter Goedvolk, ondernemer en reder Jan Willem Doeksen, Havenbedrijf Rotterdam, zakenbank NIBC en het regionale investeringsfonds Innovation Quarter. Samen hebben deze partijen 50 miljoen euro in het fonds gestoken. De Rotterdamse haven wil haast maken met de energietransitie. Mede door dit fonds wordt daar een bijdrage aan geleverd.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam