nieuws

Rijkswaterstaat bereidt groot onderhoud N3 voor

Publicatie

11 jan 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

infrastructuur, onderhoud

Rijkswaterstaat is begonnen met de voorbereidingen op het groot onderhoud aan de N3. Het gaat onder andere om asfaltboringen, grondboringen en sonderingen. Daarnaast meet RWS de weg en de viaducten in.

Het groot onderhoud aan de N3 gaat eind 2019 van start en zal eind 2021 worden afgerond. In die periode gaat de gehele N3 tussen de A15 en de A16 grondig op de schop. Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt. Daarnaast wordt ook het onderhoud aan de viaducten en geluidsschermen uitgevoerd en worden de bewegwijzering en openbare verlichting vervangen. Ook wordt het beweegbare deel van de Wantijbrug vervangen.

Bij de uitvoering is speciale aandacht en ruimte voor duurzaamheid en innovatie. De bestaande verlichting wordt vervangen door ledverlichting. Daarnaast worden de verlichting en de borden boven de weg aangesloten op zonnepanelen, mogelijk zelfs een zonnepaneelboom. Deze maatregelen passen goed in de ambitie van de regio om in 2050 energieneutraal te zijn.

Materiaalgebruik

De N3 moet zich straks niet alleen onderscheiden op het gebied van energie, maar ook in groen en materiaalgebruik. Langs de weg is veel ruimte voor een ecologische berm, prettig voor zowel automobilisten als fietsers en wandelaars. En de aannemer krijgt de voorwaarde mee zoveel mogelijk met circulaire materialen te werken, innovatie daarin een plek te geven en voornamelijk lokaal in te kopen.

Meer informatie vindt u op de projectpagina van Rijkswaterstaat.

Fotocredit: Rijkswaterstaat
Bron: Rijkswaterstaat