nieuws

Sabic traint in nieuw centrum voor onderhoudsstop

Publicatie

19 apr 2019

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoudsstop, training, turn around

Sabic Bergen op Zoom traint de komende vijftien weken ruim twaalfhonderd medewerkers in haar nieuwe safety skills center. In de nagebootste fabriekshal worden de medewerkers getraind op het gebied van veiligheid. Aanleiding is de turn around die in oktober plaats vindt.

Het groot onderhoud aan de vier chemische fabrieken vindt eens in de vier jaar plaats. Uit de vorige evaluatie bleek bij de verschillende betrokken bedrijven behoefte te zijn om het project samen voor te bereiden. Niet alleen op inhoud, maar ook op het samenwerken als een team.

‘Sabic heeft veiligheid hoog in het vaandel staan’, stelt general manager Dieter Hollmann. ‘Wij trainen onze medewerkers daarin voortdurend. Ik vind het enorm belangrijk dat we ook de voorbereiding op de turn around nu samen met onze aannemers oppakken. Hoe beter de samenwerking, hoe veiliger en efficiënter we dit traject kunnen doorlopen.’

Samenwerking

In diverse compartimenten van de loods komen tijdens de trainingen de ‘life saving rules’ aan bod, vastgestelde normen om veilig te werken. Zo wordt er uitleg gegeven, opdrachten uitgevoerd en geoefend met acteurs, om het veiligheidsbewustzijn bij iedere medewerker aan de onderhoudsstop zo maximaal mogelijk te krijgen.

Het trainingscentrum is opgezet door Sabic in samenwerking met Symbiosis, een samenwerkingsverband van alle aannemers die op het Sabic-terrein werken. Dat zijn dagelijks een paar honderd medewerkers.

In de toekomst wordt dit centrum, dat op het terrein van Sabic Bergen op Zoom staat, ook voor andere trainingen op het gebied van veiligheid gebruikt.

iMaintain 4, 2020

9 juni 2020

nieuws

Inspecties besloten ruimtes Vopak voortaan met drones

AGENDA

Virtuele 3D-beurs 'Midden in de Maak'

15-09-2020 online

German Dutch Logistics Conference

15-09-2020 Mercatorhalle, Duisburg

Havencongres Rotterdam 2020

29-09-2020 LantarenVenster, Rotterdam


iMaintain 2020

Wanneer 9 Oct 2020
Locatie Velsen