nieuws

Sabic wint nieuwe veiligheidsprijs VOMI

Publicatie

6 mei 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Site Director Dieter Hollmann, QESH Manager Olaf Derkx en Math Peeters, Director Logistics & Site Affairs, namen de award in ontvangst. Een blije Hollmann: 'Met deze award bevestigen onze contractormedewerkers dat zij Sabic als meest veilige bedrijf ervaren. Een mooier compliment kun je als bedrijf niet ontvangen.' Olaf Derkx: 'Ik ben ontzettend trots op het feit, dat onze contractormedewerkers zich veilig en gehoord voelen binnen SABIC. Dit zet voor mij de kroon op het werk dat wij samen met onze contractors en eigen medewerkers doen om elk dag weer opnieuw elkaars veiligheid en het milieu verder te verbeteren. Wij streven gelijkwaardigheid, transparantie en gedeeld eigenaarschap na, op alle niveau’s.

 

VOMI Safety eXperience Award

Veiligheid is al jaren een van de belangrijkste thema’s binnen de procesindustrie. Het veiligheidsbeleid wordt doorgaans vastgesteld op management niveau, terwijl de mannen en vrouwen op de vloer de dagelijkse praktijk meemaken. Hoe ervaren zij de veiligheid op het terrein? Waar voelen zij zich het veiligst, en waarom? Naar aanleiding van deze vragen is een initiatief gestart om bewustzijn op het gebied van veiligheidsbelevenis door de man en vrouw “op de vloer” te vergroten: de VOMI Safety eXperience Award.

 

Werknemers van VOMI lidbedrijven zijn gevraagd naar hoe zij veiligheid in de dagelijkse praktijk ervaren. Neemt de opdrachtgever altijd haar verantwoordelijkheid? Zijn onveilige situaties bespreekbaar? Meerdere werknemers op verscheidende functies worden gevraagd naar hun ervaringen. Zo geeft de VOMI een stem aan een bijzonder belangrijke groep: de mensen voor wie de mate van veiligheid letterlijk en figuurlijk van levensbelang is.

 

Leren van elkaar

Tijdens het congres heeft SABIC, Olaf Derkx, net als de verantwoordelijken van de andere genomineerde sites een presentatie over de veiligheidscultuur gegeven. De VOMI hoopt zo niet alleen het veiligheidsgevoel van de man en vrouw op de vloer te belichten, maar deze uiteindelijk ook te verbeteren. Opdrachtgevers en VOMI kunnen de dialoog aangaan om te achterhalen hoe de veiligheidservaringen van de uitvoerende aannemers op het terrein verbeterd kunnen worden om volgend jaar tot een hogere score te komen.

Bij Deltavisie 2015, het evenement voor de industrie in de Rijn/Schelde-Delta, stond dit jaar het thema ZERO centraal. En daar horen ook ZERO ongevallen in de industrie bij.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.