nieuws

Schiphol kiest drie bedrijven voor onderhoud

Publicatie

3 sep 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoud

Voor diverse onderhouds- en bouwprojecten heeft Schiphol gekozen voor BAM, Heijmans en VolkerWessels. De opdrachten hebben een waarde van 2,5 tot 3,5 miljard euro.

De kern van de opdrachten is het onderhouden van en investeren in bestaande infrastructuur op de luchthaven. Via een Europese aanbesteding selecteerde Schiphol voor zes percelen een vaste partner voor bouw, verbouw en onderhoud van de infrastructuur. Het strategisch partnership wordt voor maximaal negen jaar afgesloten.

Voor Schiphol was de bijdrage aan de ambitie om ‘Europe’s Preferred Airport’ te zijn doorslaggevend bij het beoordelen van de inschrijvingen. Daarom lag in de aanbesteding de nadruk op kostenoptimalisatie, verbeteren van de bedrijfsvoering, verduurzaming en het toepassen van (digitale) innovaties. De bouwbedrijven worden prestatiegericht beloond en de prestaties bepalen uiteindelijk ook het aandeel in de realisatie van het projectenportfolio.

De komende maanden moeten de bouwbedrijven hun aangeboden plannen en prestaties uitwerken en afstemmen met Schiphol. Als de definitieve uitwerking nog steeds past binnen de uitvraag en de operatie van Schiphol, dan worden de overeenkomsten pas echt gesloten. Naar verwachting is dat eind 2018, waarna in april 2019 de uitvoering start

Industrielinqs 5,2021

8 juni 2021

nieuws

Huntsman volop bezig met turnaround polyolenfabriek

AGENDA