nieuws

Scholen: miljarden nodig voor onderhoud

Publicatie

31 okt 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Zo’n 1100 schoolleiders uit het basis- en voortgezet onderwijs werkten mee aan het onderzoek. Van hen vindt 70 procent dat hun schoolgebouw moet worden aangepast. Alleen al aanpassingen die als absoluut noodzakelijk worden gezien, kosten naar schatting 6,9 miljard.

Het is voor het eerst dat schoolleiders gevraagd is naar de kwaliteit van de schoolgebouwen. Het meest urgent zijn volgens hen verbeteringen aan klimaatinstallaties, aan deuren en ramen en aan isolatie. De verbeteringen die schoolleiders als absoluut noodzakelijk zien, komen per basisschool neer op een half miljoen euro. Voor iedere middelbare school zou 3 miljoen euro nodig zijn. In Nederland zijn er 6855 basisscholen en 1222 middelbare scholen.

In de vragenlijst geven schoolleiders verder aan dat ze het meest ontevreden zijn over de bruikbaarheid en flexibiliteit van les- en overblijflokalen. Ook over bergruimtes zijn ze niet te spreken. Over de mogelijkheid om de temperatuur en ventilatie zelf te regelen is meer dan de helft van de schoolleiders ontevreden. Bijna een kwart is zelfs zeer ontevreden. De schoolleiders zijn wel positief over het uiterlijk en de uitstraling van het gebouw.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.