nieuws

Sekisui S-Lec gunt uitbreiding aan consortium

Publicatie

25 jun 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

project

De uitbreiding met een derde productielijn voor folies bij Sekisui S-Lec in Roermond is gegund aan het consortium S-Mac van Engie en Heijmans. De nieuwbouw zal ongeveer een jaar in beslag nemen en levert het consortium 27 miljoen euro op.

Beide bedrijven zijn al achttien jaar vaste dienstverlener van Sekisui S-Lec. Engie neemt de procesgebonden dienstverlening voor de nieuwe lijn op zich. Heijmans neemt het bouwkundige deel voor haar rekening en de gebouwgebonden installaties.

Gelamineerd glas

Ook de locatie van Sekisui S-Lec in Geleen krijgt er een derde productielijn bij. In totaal gaat het om een investering van ongeveer 155 miljoen euro. Begin 2020 moet deze uitbreiding klaar zijn.

In de Limburgse fabrieken produceert het bedrijf eerst PVB-harsen en daaruit folie voor de automobielindustrie en de bouw. Het eindproduct wordt vooral gebruik als tussenlaag voor gelamineerd glas, dat belangrijk is voor veiligheid, isolatie en bescherming tegen zonlicht en geluid. Zo hechten de films zich aan autoruiten om te voorkomen dat bij een ongeluk scherven in het rond vliegen. Het Japanse concern verwacht dat de wereldwijde autoproductie de komende jaren zal stijgen. De vraag naar de films zal meegroeien.