nieuws

Sensor meet impact aanmeren bulkcarriers in haven IJmuiden

Publicatie

9 dec 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

digitalisering, smart industry

Op twee enorme lichterpalen in de haven van IJmuiden zijn draadloze sensoren geplaatst. Het Amsterdamse bedrijf 30MHz meet de impact van het aanmeren van bulkcarriers en monitort 24 uur per dag de conditie van de palen. Havenbedrijf Amsterdam was voorheen afhankelijk van visuele inspecties en meldingen van schippers.

In IJmuiden wordt de lading van bulkcarriers die te diep steken voor de sluizen en het Noordzeekanaal gestort in kleinere schepen. Die liggen tijdens dit zogenoemde lichteren aan twee lichterpalen. Daarop zijn sensoren geplaatst die alle bewegingen registreren en vastleggen in een grafiek. Van elk moment in die grafiek kan een 3D-beeld van de lichterpaal worden getoond. De door de sensoren vergaarde gegevens worden real time visueel gemaakt op een dashboard. In geval van een ongewone beweging wordt die meteen gemeld bij de afdeling beheer en onderhoud van het havenbedrijf.

De sensoren meten hoe ver bij het aanmeren een rubberen bumper die aan de palen is bevestigd wordt ingedrukt. En ook in welke mate het schip de palen opzij of naar achteren duwt. Op basis van de door de sensoren geleverde informatie kan worden besloten tot aanpassing, herstel of vervanging. Dat is belangrijk vanwege de lange levertijden.

Barre omstandigheden

Bij gebrek aan een vaste stroomverbinding worden accu’s en batterijen gebruikt die slechts eenmaal per jaar hoeven te worden vernieuwd. Dat is van groot belang omdat de lichterpalen in open en ruw water staan. Een andere uitdaging was om een optimale beschikbaarheid van de door de sensoren vergaarde informatie te kunnen garanderen. Het havenbedieningscentrum in IJmuiden kreeg een gateway die communiceert met de twee lichterpalen. Dat kan mede dankzij de plaatsing van speciale antennes op de palen en ook op twee boeien die daar vlakbij liggen. Daardoor is een optimaal signaal mogelijk, zelfs als een aangemeerde bulkcarrier in de weg ligt. Verder is materiaal gebruikt dat onder vaak barre omstandigheden  (wind, zout, meeuwenpoep, stof en zon) tegen een stootje kan.

Fotocredit: Eveline Renaud
Bron: ANP