nieuws

Shell herbouwt fabriek in Moerdijk

Publicatie

24 feb 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De uitkomsten van het onderzoek bevestigen de eerdere bevindingen dat een onverwachte reactie tussen ethylbenzeen en de katalysator bepalend is geweest. Shell gaat voortaan geen gebruik meer maken van ethylbenzeen bij het activeren van de katalysator. Volgens het bedrijf is eenzelfde incident daarmee uitgesloten. MSPO-2 wordt herbouwd op basis van het oorspronkelijke ontwerp en bevat de noodzakelijke verbeterpunten die naar voren zijn gekomen uit het onderzoek. Naar verwachting kan de fabriek tussen december 2015 en maart 2016 weer opstarten.

Stoomsysteem

Tegelijkertijd werkt Shell Moerdijk aan het herstel van het stoomsysteem, dat in oktober als gevolg van verontreiniging in het systeem beschadigd raakte. Doordat een middendruk stoomboiler weer in gebruik is genomen, is er weer meer stoom beschikbaar. Hierdoor kon de aromaten-unit (CSAR) weer opstarten en is de betrouwbaarheid van de stoomlevering aan de MEOD- en MSPO-1-fabrieken, die sinds december weer draaien, verbeterd. De etheenfabriek MLO (de kraker) wordt naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal 2015 weer in bedrijf genomen.

2600 medewerkers

De reparatiewerkzaamheden zorgen er voor dat het aantal werknemers bij Shell Moerdijk veel groter is dan gebruikelijk. Normaal werken er zo’n 830 vaste medewerkers en ongeveer 400 contractors. Nu zijn er 2600 mensen werkzaam.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.