nieuws

Shell Pernis bereidt zich voor op grote onderhoudsstop

Publicatie

11 feb 2020

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

groot onderhoud, Shell Pernis

Shell Pernis heeft in mei en juni een grote onderhoudsstop. Tijdens de stop gaat het bedrijf onder andere vaten, torens en warmtewisselaars inspecteren, vervangen en reinigen, zodat ze er weer drie tot zes jaar tegenaan kunnen. Shell vervangt tijdens de stop onder andere een grote strippenkolom van 32 meter.

De kolom is net iets groter dan de kolom die nu in de fabriek staat, dus het wordt een flinke klus om hem op z’n plek te krijgen, stelt Henk Zorge, turnaround block leader. Tijdens de onderhoudsstop werken ongeveer 1.500 mensen extra op het terrein. In totaal komen er ongeveer 2.000 extra mensen. Vijfhonderd daarvan zijn nu al bezig met het bouwen van steigers en het verwijderen van isolatie.

Nieuwe kolom

Shell Pernis is de grootste raffinaderij van Europa. De 66 fabrieken op het terrein verwerken samen twintig miljoen ton olie per jaar. Vorig jaar heeft het bedrijf ook al dertien fabrieken onder handen genomen tijdens een onderhoudsstop in februari en maart. Tijdens die stop bleek dat een kolom in de Girbotols-fabriek, waar de propeen- en propaanstromen uit de kraker worden ontzwaveld, moest worden vervangen. Nog in hetzelfde jaar, eind november, heeft Shell een nieuwe kolom geïnstalleerd.

Bron: Shell

iMaintain 4, 2020

9 juni 2020

nieuws

Inspecties besloten ruimtes Vopak voortaan met drones

AGENDA

Virtuele 3D-beurs 'Midden in de Maak'

15-09-2020 online

German Dutch Logistics Conference

15-09-2020 Mercatorhalle, Duisburg

Havencongres Rotterdam 2020

29-09-2020 LantarenVenster, Rotterdam


iMaintain 2020

Wanneer 9 Oct 2020
Locatie Velsen