nieuws

Sitech Asset Health Center primeur voor West-Europese procesindustrie

Publicatie

15 apr 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het centrum is gevestigd op de Chemelot site in Geleen. Daar onderhoudt Sitech de fabrieksinstallaties van diverse bedrijven. Door centrale monitoring van deze installaties kan Sitech trends analyseren die informatie geven over de conditie ervan. Die informatie stelt Sitech vervolgens in staat tijdig in actie te komen. Op die manier kunnen veel defecten worden voorkomen.

Voorspelbaar

Met de data die in het SAHC binnenkomen, kan Sitech een link leggen tussen faalgedrag van apparatuur en de gegevens die dit falen kunnen voorspellen. Het gaat hierbij om een combinatie van proces-, machine-, instrumenten- en omgevingsdata. Specialisten van Sitech interpreteren de afwijkingen die uit deze data naar voren komen en maken op basis daarvan voorspellende modellen. Die stellen hen in staat in te grijpen nog voor het falen daadwerkelijk optreedt.

Uniek

Het feit dat het SAHC tegelijkertijd verschillende soorten installaties volgt, maakt het concept uniek in de West-Europese procesindustrie. De realisatie van het centrum is enerzijds mogelijk doordat de kosten worden verdeeld over de verschillende bedrijven die betrokken zijn, namelijk AnQore, Arlanxeo, Borealis, Fibrant, DSM Stanyl en OCI Nitrogen. Anderzijds wordt het verzamelen van meetgegevens over installaties steeds toegankelijker door toepassing van draadloze meettechnieken.

Subsidie

Het SAHC is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Smart Industry, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Kamer van Koophandel, TNO en brancheorganisaties. Sitech is nauw betrokken bij het fieldlab CAMPIONE  van Smart Industry, dat tot doel heeft onderhoud honderd procent voorspelbaar te maken.

Bekijk hier beelden van het SAHC.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.