nieuws

Implementatieagenda Smart Industry: ‘Make your industry smart’

Publicatie

5 feb 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

smart industry

High tech kassen, circulaire hotel- en kantoorruimten en sensortechnologie in de bloementeelt. Nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ict veranderen de industrie op radicale wijze. Volgens Smart Industry een ontwikkeling waarop Nederland nu moeten inspelen. De boodschap die het platform vandaag tijdens het Smart Industry Jaarevent wil meegeven, is dan ook: ‘Make your industry smart’.

Over de hele wereld steken landen miljoenen euro’s in innovatie van slimme ict. Volgens Smart Industry mag en kan Nederland daarbij niet achterblijven. Een digitale toekomst kan volgens het platform vooral worden bereikt door samenwerkingsverbanden te bevorderen tussen bedrijven, medewerkers, kennisinstellingen én overheid. Tijdens het Smart Industry Event zullen verschillende sprekers daarom inspelen op de vraag hoe we samen aan een ‘slimme’ toekomst kunnen werken. Zo wordt onder andere de Implementatieagenda Smart Industry 2018-2021 gepresenteerd. Dit wordt gezien als een soort ‘versnellingsagenda’ met informatie over hoe bedrijven, medewerkers, kennisinstellingen én de overheid een sprint kunnen trekken naar een digitale toekomst.

Verder zal er tijdens het event aandacht zijn voor een bijzonder project in Zuid-Holland. Om de smart industry-sector op weg te helpen, krijgt een regionaal project, geleid door bedrijven uit verschillende branches in Zuid-Holland, een bedrag van 700.000 euro vanuit het ministerie van Economische Zaken. Dit wordt vanmiddag bekendgemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). De gezamenlijke subsidie komt beschikbaar via een regionale variant van de InnovatiePrestatieContracten (IPC). Dit is een landelijke regeling van het ministerie die gezamenlijke innovatieprojecten ondersteunt. Voor het eerst is deze regeling nu ook toegespitst op de regio.

Smart Industry is in 2014 opgezet als actieplan. Via het platform experimenteren zo’n dertig bedrijven met de nieuwste technologie, mede dankzij een investering van 165 miljoen euro. Een deel hiervan wordt betaald door bedrijven, de rest door kennisinstellingen en de overheid.

Bron: NOS