nieuws

Spectaculair vervoer off-site gebouwde tank

Publicatie

20 jul 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

opslag, transport

De laatste off-site gebouwde tank wordt morgen naar HES Botlek Tank terminal vervoerd. Dit bijzondere transport is de afsluiter van een project waarbij in totaal zeven tanks met een inhoud van ieder 10.000 kubieke meter compleet afgebouwd vanuit de bouwlocatie van SJR Group op de Heijplaat over het water naar HES Botlek Tank Terminal (HBTT) worden vervoerd.

Het bouwen en leveren van deze tanks maakt deel uit van een overkoepelend project waarbij de tankopslagcapaciteit van HBTT meer dan verdubbeld wordt van 200.000 naar 477.000 kubieke meter. Zeven van de vijftien nieuwe zijn bij SJR Group gebouwd en vervolgens per stuk door de drijvende bok Matador 3 naar de Botlek vervoerd. Daar worden de tanks op de eerste fundering gezet en vervolgens met speciale trailers naar hun plaats gereden. De zeven tanks zijn 36 meter hoog, hebben een diameter van 19 meter en wegen circa 250 ton per stuk.

Geïnteresseerden kunnen het vervoer morgen vanaf de waterkant volgen. De Matador 3 vertrekt om 8.00 uur vanaf de kade aan de Gieterijweg 31 in Rotterdam.

De route van SJR naar HES Botlek Tank terminal.

Abonnees van Petrochem kunnen hier een uitgebreid artikel lezen over het off-site bouwen van tanks bij SJR.