nieuws

Spoorbrug op transport

Publicatie

16 okt 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

spoor

ProRail gaat in november een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht leggen. Eerder al werd de brug in delen over het water naar Utrecht vervoerd, waar HSM Steel Structures en BAM Infra hem in elkaar hebben gezet en afgebouwd.

Op vrijdag 17 november gaat de volledige brug op 640 wielen van de voorbouwlocatie naar het Amsterdam-Rijnkanaal over een speciaal aangelegde weg. Op zondag 19 november vaart de brug vervolgens op een ponton naar zijn definitieve plek, tussen twee bestaande bruggen in. De brug weegt ruim drieduizend ton en is 170 meter lang, 15 meter breed en 29 meter hoog. De nieuwe spoorbrug komt uiteindelijk zo’n tien centimeter naast de oude te liggen.

Bekijk hier de animatie om te zien hoe ProRail het plaatsen van de nieuwe brug gaat aanpakken.

Opknapbeurt

De nieuwe spoorbrug moet in april 2018 klaar zijn voor de eerste treinen. Aansluitend gaat de naastgelegen oude spoorbrug zeven maanden buiten bedrijf voor een opknapbeurt. De huidige doorvaarhoogte gaat met 25 centimeter omhoog en de oude brug wordt stiller gemaakt. In december 2018 moet ook deze klus zijn afgerond.

 

Fotocredit: BAM Infra
Bron: Prorail