nieuws

StandardAero neemt DutchAero Services over

Publicatie

26 mrt 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) werkt met DutchAero Services (DAS) samen in een publiek private samenwerking (PPS) constructie voor het onderhoud van de F-16 motor en in de toekomst naar verwachting ook de motor van de F-35.

StandardAero neemt DutchAero Servies over van GE/Avio. StandardAero heeft al een vestiging in Nederland. In Tilburg worden onderhoud-, reparatie- en revisiewerkzaamheden uitgevoerd aan de motoren van civiele vliegtuigen.

 

Personeel

Voor de PPS heeft het Ministerie van Defensie in 2011 met DAS een overeenkomst getekend met een looptijd van 25 jaar, waarna een transitiefase is opgestart. Momenteel worden de voorbereidingen afgerond, zodat in het najaar van 2015 de operationele fase van start kan gaan. Hiermee zal het motorenonderhoud voor de Nederlandse F-16’s inclusief het benodigde personeel officieel worden overgedragen van het LCW aan DAS. Hiervoor loopt op dit moment nog een reorganisatietraject. Wel blijft een klein deel van het personeel in dienst van Defensie om de kennis van het motorenonderhoud binnen Defensie te houden. Dit personeel, de Defence Core, zal bij DAS gaan werken.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.