nieuws

Storm treft openbaar vervoer

Publicatie

28 okt 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

ProRail meldt dat de storm op meer dan 25 trajecten en emplacementen verspreid over west en noord-oost nederland gezorgd voor bomen, takken, hekken en dergelijke op het spoor waardoor het spoor ernstige schade heeft opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. Daarnaast is in twee gevallen een trein tegen een omgevallen boom aangereden (Nunspeet en Hilversum).

De verwachting is dan ook dat zeker op de drukke trajecten rondom Amsterdam, rondom Zwolle  en op diverse andere trajecten voorlopig nog geen treinverkeer mogelijk is door alle herstelwerkzaamheden en vanwege de veiligheid.

Ook tussen Deventer – Olst, Meppel – Steenwijk, Groningen – Zuidbroek, bij Wolvega en bij Leeuwarden zijn bomen op het spoor gewaaid. Doordat hier geen treinen rijden, zijn gevaarlijke situaties voor reizigers en personeel uitgebleven. De schade is op verschillende plekken wel flink. Er zijn vermoedelijk kranen nodig om bomen van het spoor te tillen. Storingsploegen werken nog altijd hard aan herstel.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.