nieuws

Strokarton 2.0 in Noord-Nederland?

Publicatie

20 aug 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Uitgeverij Industrielinqs voegt graag de daad bij het woord. Al eerder bracht het de footprint van haar magazines Duurzaam Geproduceerd, Petrochem en iMaintain naar beneden door voor dunner papier te kiezen en minder milieubelastende afwerking. Dat gebeurde binnen het kader van Duurzaam Tijdschrift 1.0, een traject dat Industrielinqs afgelegde samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Papierenkarton.nl en de Koninklijke VNP.

Binnen Duurzaam Tijdschrift 2.0 willen de samenwerkende partijen een stapje verder gaan. Door met name naar grondstoffen te kijken. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld om papier van landbouwafval te maken, via het proces van Paperwise. Daarom zal de Petrochem-uitgave van september op deze papiersoort worden gedrukt.

 

Business case

Momenteel laat Peter van Rosmalen van Paperwise het papier in India fabriceren, deels vanwege de kosten, maar ook omdat het kansen biedt voor ontwikkelingslanden met veel landbouwafval. Maar hij is er van overtuigd dat er ook sluitende business cases mogelijk zijn voor Nederland. Met name in gebieden waar traditioneel veel landbouw wordt bedreven, bijvoorbeeld in het noordoosten van Nederland. Vandaar dat hij graag de kans grijpt om tijdens de tweede EemsDeltavisie op 18 september in Eemshaven een lans te breken voor zijn innovatie.

 

Meer over EemsDeltavisie

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.