nieuws

Suez gebruikt LoRa-netwerk voor monitoren afval

Publicatie

5 sep 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Suez werkt voor de pilot samen met KPN, dat in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten van een LoRa-gateway en -antenne voorziet. Naar verwachting is in juni dit jaar het LoRa-netwerk in heel Nederland uitgerold.

 

Laag energieverbruik

Met LoRa (Long Range Low Power) kan Suez afvalstromen volgen nadat ze zijn ingezameld om te worden vernietigd. Dat gebeurt door middel van in de afvalcontainers geplaatste sensoren die in verbinding staan met het netwerk. Deze sensoren zijn in staat data te verzenden en commando's te ontvangen. De gebruikte hoeveelheid data is klein, waardoor de sensoren met een laag energieverbruik en op grote afstand verbonden kunnen worden met LoRa. Daarbij functioneren de signalen van het LoRa-netwerk op zeer lage frequenties, waardoor de sensoren ook bereik hebben op moeilijk doordringbare plekken.

 

Op de voet

Freek Bakker, Directeur Operations van Suez Nederland, licht de voordelen van de werkwijze toe: 'Door onze containers voortdurend te monitoren, kunnen klanten continu hun vertrouwelijke materialen op de voet volgen. We kunnen precies vertellen waar hun goederen zich bevinden en in welke conditie deze zijn. Door het gebruik van LoRa beschikken we over concrete handvatten om onze processen en dienstverlening te optimaliseren. Zo kan de afvalinzameling ook doelgerichter worden uitgevoerd, wat tot minder transportbewegingen en dus tot CO2-reductie leidt. We overwegen de zendertjes van het netwerk op termijn breder in te zetten. Behalve locatiebepaling kunnen de sensors namelijk ook andere factoren meten.'

 

Afgekeurd

De vertrouwelijke of gevaarlijke afvalstromen die Suez verwerkt, zijn onder meer afkomstig van importeurs, voedselproducenten en geüniformeerde diensten. Zij kiezen voor de diensten van Suez wanneer producten bijvoorbeeld zijn afgekeurd en niet op de markt mogen komen.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.