nieuws

Symposium: Circulaire Economie! Masterproof?

Publicatie

31 okt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het jaarlijkse Bovenhoud Symposium wordt gehouden op vrijdag 4 november 2016 van 13.00 tot 17.00 uur in de Hogeschool Utrecht. De tweejarige deeltijd opleiding Master of Engineering is verantwoordelijk voor de invulling.

 

Sprekers

De opleiding Master of Engineering kent vier profielen; Maintenance en Asset management, Integrale Productontwikkeling, Integraal Bouwen en Service Engineering. Vanuit elk profiel is een spreker uitgenodigd die de link gaat leggen tussen circulaire economie en de richting van het profiel. Drs. Marchiene Buiter is manager post-initieel onderwijs bij de HU. Om innoverend onderwijs te kunnen bieden werkt ze graag samen met de beroepspraktijk. Zij en Ir. Diederik van Leeuwen, die ruime ervaring heeft met strategische vraagstukken binnen assetmanagementorganisaties, verzorgen de opening van het congres. Vervolgens nemen diverse sprekers u in hun verhalen mee naar bedrijven die hun onderhoud en assetmanagement steeds meer zijn gaan afstemmen op de groeiende vraag naar circulaire processen en life-cycle management. Mark Haarman legt uit dat dit prima kan worden gecombineerd met het toevoegen van economische waarde. Ton Fleuren van Heijmans spreekt onder andere over procesverbeteringen door hergebruik van materialen en beperking van ruimtegebruik. De middag wordt afgesloten door trendwatcher, filosoof en bijzonder hoogleraar Ruud Veltenaar die duidelijkheid verschaft over de toekomst en inspiratie voor het creëren van meerwaarde voor de samenleving.
 

Waardecreatie

Wat pijnlijk duidelijk zal worden is dat we de afgelopen decennia van alles zomaar hebben weggegooid terwijl het nog te hergebruiken zou zijn geweest als we beter hadden opgelet. De kennis die tijdens het symposium gedeeld gaat worden, gaat helpen om hier bewuster mee om te gaan. We moeten efficiënter omspringen met bedrijfsmiddelen. Assets dienen zo ontworpen te worden dat zij aan het eind van de levensduur opnieuw, hoogwaardig ingezet kunnen worden.
Het programma staat daarnaast in het teken van tien jaar Master of Engineeringopleiding. Deze opleiding is gebaseerd op de uitgangspunten van Integraal Ontwerpen. Dat vraagt om slim samenwerken van alle stakeholders op basis van gelijkwaardigheid aan het totale proces van (product)realisatie over de gehele levensduur. Waardecreatie over de levensduur staat hierbij voorop.
 

 

 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.