nieuws

Tata Steel breidt bedrijfsschool uit

Publicatie

18 jan 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

opleiding, Tata Steel

Tata Steel gaat het aantal klassen op zijn bedrijfsschool (Academy) uitbreiden. Er komen extra klassen voor de opleidingen werktuigbouw en procestechniek. Bij procestechniek was vorig jaar al een extra klas toegevoegd. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er nu drie extra klassen. In totaal zijn er dit jaar acht klassen aan de Academy van Tata Steel in IJmuiden, met elk gemiddeld twintig leerlingen.

Fabienne Hendricks, manager van de Academy: ‘We breiden niet alleen het aantal klassen uit, maar investeren ook continu. Zo vergroten we de aandacht voor procesautomatisering en robotisering in alle opleidingen die we aanbieden. Beide onderwerpen zijn van cruciaal belang in een hightech bedrijf als Tata Steel en lopen dan ook als een rode draad door alle opleidingen die we aanbieden. Als bedrijfsschool willen we op alle belangrijke gebieden toonaangevend zijn.’

Automatisering en robotisering

Van de medewerkers in de fabrieken en installaties bij Tata Steel is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt volgens de school 88 procent (tegen een landelijk gemiddelde op het mbo van 65 procent). In 2016 werd de bedrijfsschool van Tata Steel door mbo-studenten uitgeroepen tot de best gewaardeerde technische mbo-opleiding van Nederland.

Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (mbo-3), werktuigbouw (mbo-4) en elektrotechniek (mbo-4). Tata Steel zorgt ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor automatisering en robotisering.

Op dinsdag 24 januari kunnen jongeren die op zoek zijn naar een opleiding in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de opleidingsmogelijkheden aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden.