nieuws

Tata Steel opent vestiging Amsterdam Science Park

Publicatie

2 apr 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Op het Amsterdam Science Park gaan onderzoekers van Tata Steel samenwerken met innovatieve, hightech start-ups om via digitale innovaties en kunstmatige intelligentie nieuwe technieken te ontwikkelen en implementeren om nog hogere kwaliteiten staal te kunnen maken. Inmiddels is een project gestart met het bedrijf Scyfer (een spin-off van de Universiteit van Amsterdam), gericht op het verbeteren van inspectietechnieken voor de oppervlaktekwaliteit van staal.

 

‘Door de samenwerking met Scyfer zijn we in staat om de kwaliteit van onze producten naar een nog hoger niveau te tillen’, aldus Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden en Chief Technology Officer van Tata Steel in Europa. ‘Tevens kunnen we door nieuwe analysemodellen onze klanten in de toekomst met een ‘digitaal paspoort’ van onze rollen staal tot op het kleinste detailniveau informatie verschaffen. Daarmee kunnen installaties nog efficiënter worden benut.’

De samenwerking met de start-ups zorgt volgens Fischer voor een toegevoegde waarde op gebieden waar Tata Steel met de traditionele R&D niet in kan voorzien.

 

Zelflerende systemen

‘Exclusief voor Tata Steel ontwikkelen wij zelflerende algoritmes, die enorme hoeveelheden complexe data met miljoenen variabelen analyseren en daar patronen in herkennen’, aldus Max Welling, oprichter van Scyfer en hoogleraar Machine Learning aan de Universiteit van Amsterdam. ‘Aan de hand daarvan kun je bijvoorbeeld op een rol staal van twee kilometer lengte tot op de vierkante millimeter nauwkeurig vaststellen wat de oppervlaktekwaliteit is en hoe die zich verhoudt tot de wensen van de klant. Ik ben ervan overtuigd dat het toepassen van kunstmatige intelligentie voor hightech bedrijven als Tata Steel de manier is om zich te onderscheiden ten opzichte van concurrenten. Dit wordt een game changer binnen de staalindustrie en een katalysator voor hightech innovatie’, aldus Welling.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.