nieuws

Techbedrijven Viktor en Codure ontvangen groeifinanciering

Publicatie

15 mrt 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

innovatie

Viktor en Codure, spinoffs van het Delftse MOCS, ontvangen een kapitaalinjectie van InnovationQuarter. Met de investering zijn de ondernemingen in staat zich door te ontwikkelen tot zelfstandige en winstgevende bedrijven. Het softwarebedrijf Viktor en hardwareproducent Codure krijgen met de investering de nodige impuls om de producten versneld te vermarkten.

MOCS is een succesvolle onderneming die gevestigd is in de incubator YES!Delft. Het bedrijf combineert engineering- en advieswerk met het lanceren van nieuwe producten in de maritieme, offshore en civiele sector. De producten die ondergebracht zijn in de spinoffs Viktor en Codure zijn ontwikkeld op basis van de kerncompetenties van MOCS, en brengen een doorbraak teweeg binnen respectievelijk de design engineering softwaremarkt en die van waterleidingherstel.

Het web-based platform Viktor biedt een geautomatiseerde oplossing voor complexe en herhaalde ontwerpprocessen. Door de toepassing van parametrisch ontwerpen besparen klanten veel tijd en geld en worden menselijke fouten voorkomen. Codure maakt koppelstukken voor leidingen die worden vervangen via de ‘cured-in-place piping’ methode, waarbij de leiding van binnenuit wordt vervangen zonder dat deze hoeft te worden opgegraven. De MOCS-koppelstukken zijn de missende schakel om de CIPP-methode ook bij drinkwaterleidingen toe te passen.