nieuws

Teijin Aramid bereidt grote stop in Delfzijl voor

Publicatie

2 dec 2020

Auteur

Liesbeth Schipper

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoudsstop, turnaround

Teijin Aramid in Delfzijl heeft volgend jaar vanaf begin april tot medio juni een grote stop. Het bedrijf noemt het zelf de grootste stop in de geschiedenis van de locatie. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Een goede planning is cruciaal. Waar staan alle benodigdheden en wat is er op welke plek nodig om onnodige verplaatsing van mensen en materiaal te voorkomen? Het stopteam onderzoekt op dit moment of het mogelijk is om tijdelijk een stuk terrein van Delesto te gebruiken.

Met het oog op Corona wil het stopteam onder andere festivaltenten plaatsen, zodat er voldoende ruimte en ventilatie is voor de 850 mensen die in de piekperiode dagelijks in de stop aan het werk zullen zijn. In samenspraak met Security wordt gekeken naar de impact op het verkeer op de site. Er is een grote dagelijkse in- en uitstroom van mensen en er komen veel meer verkeersbewegingen.

Polymerisatie-unit

Teijin Aramid produceert in Delfzijl de grondstof voor Twaron, een supersterke vezel die het bedrijf in Emmen spint. De fabrieken in Delfzijl produceren allereerst de monomeren PPD en TDC. Deze monomeren gaan naar de polymerisatie-unit waar ze in een gesloten proces worden samengevoegd, zodat er een aramidepolymeer ontstaat. In een aparte installatie wint het bedrijf ook nog oplosmiddelen terug voor hergebruik.

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Arcadis ontmantelt 28 gaswinlocaties van NAM

AGENDA

Webinar: Waste Heat Recovery For Industrial Processes

30-09-2021

Safety Event

17-11-2021 1931 Congrescentrum, Den Bosch

iMaintain Techport
iMaintain Techport 2021

Wanneer 7 Oct 2021
Locatie Tata Steel Velsen / Online